Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu kaburga etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Patates ve kabakların kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyin. Havuçları iri doğrayın, sivri biberleri ikiye ya da üçe bölün ve tüm sebzelerle birlikte fırın kabına alıp kaburga etlerinin üzerine yayın. Taze biberiye, kekik ve sarımsakları ince kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip harmanlayın ve sebzelerin üzerine serpiştirin.
  2. Domatesleri halka şeklinde dilimleyip sebzelerin üzerine dizin. Zeytinyağını gezdirip üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Sebze kullanmak istemiyorsanız, sade ve hafif fırında kuzu kaburga tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı