Fırın Kebabı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya'da etli ekmek kadar meşhur olan yemeklerin başında fırın kebabı gelir. Kemikli et ile hazırlanan orijinal fırın kebabı, yaklaşık 18 saat odun ateşinde pişirilmesiyle bilinir. Ancak evlerde bu imkan olmadığı için, düdüklü tencerede hazırlanarak da sunulabilir. Genellikle kuzu ve koyun etinin karışımıyla hazırlanır. Lezzetini arttırmak için, iç yağı ile tat verilir. Evde Konya usulü fırın kebabı nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Konya'nın meşhur çebiç ve bıçak arası pide tarifine göz atmayı unutmayın.

Fırın Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırın Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  2. İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  3. Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  4. Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  5. Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  6. Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  2. Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  3. Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  4. Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  5. Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Konya Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı