Erişteli Süt Kebap Kavurması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erişteli Süt Kebap Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Erişte için:

Erişteli Süt Kebap Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün.
  2. Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyuyla sulandırıp tencereye alın.
  3. Tereyağını ekleyip kısık ateşte karıştırın. Erişteyi ilave edip harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin.
  4. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Maydanozu dal dal ayırın.
  5. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun.
  6. Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın.
  7. Taze soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin. Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Kebap Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı