Doldurulmuş Ciğer
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ciğer severler için sebze, mantar ve ciğer bileşiminden oluşan şahane bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Hazırladığınız ciğerleri, kızgın yağda kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Doldurulmuş Ciğer Tarifi İçin

Malzemeler

Doldurulmuş Ciğer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biber ile mantarı tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve biberli harcı ekleyip hafif yumuşayana kadar soteledikten sonra kenara alın.
  2. Ciğer dilimlerini yanlamasına keserek bir cep oluşturun. Hazırladığınız biberli harcı bu ceplerin içini dolduracak şekilde paylaştırın.  Açık kısımlarını kürdan ile tutturup kapatın.
  3. Unu ve yumurtayı ayrı kaplara alın. Yumurtaları çırpın, una hafif tuz ekleyip karıştırın. 
  4. Doldurduğunuz ciğerleri önce una daha sonra yumurtaya batırın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kızarttığınız ciğerleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Mantarlı Tarifler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı