Ciğer Taplaması
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ciğer Taplaması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ciğer Taplaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ciğer mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyip ciğer ile karıştırın. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun.
  2. Tuz ve reyhanı ilave edin. Hamurun üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  3. Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. 15 dakika dinlendirin.
  4. Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
  5. Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Bakliyat Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı