Bayram Kavurması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan et yemeklerine harika bir örnek... Kurban bayramı dendiğinde akıllara gelen ilk lezzet kavurmadır. Kurban bayramı ile özdeşleşen bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Bayram Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Bayram Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. 
  2. Taze soğanları temizleyip doğrayın. 
  3. Sarımsakları soyup ezin. 
  4. Dereotunu temizleyip kıyın.
  5. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. 
  6. Et ve sarımsağı ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar devamlı karıştırarak soteleyin. 
  7. Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın. 
  8. Kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. 
  9. Tuz, karabiber, kekik, taze soğan ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alın.
  10. Eti salata yapraklarına paylaştırın.
  11. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Pilav ve patates kızartması ile servis yapın.
  Püf Noktası
  • Kavurmanın yumuşak olması için uzun süre pişmesi gerekir.
  • Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirmelisiniz. 
  • Yumuşaması için ara ara su ilavesi yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı