Arap Kebabı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan Arap kebabı, kıyma ile hazırlanır. Kıyma, soğan, sarımsak ve domatesle kavrulduktan sonra, maydanoz ve taze soğan ile tatlandırılır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kebap, özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Listedeki malzemeler hazırsa, arap kebabı nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sultan kebabı ve cağ kebabı tarifine de göz atın.

Arap Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Arap Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyin.
  2. Ardından kıymaları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Bu esnada küp küp doğranmış soğanları da ekleyin.
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Aynı şekilde biberleri de doğrayın.
  4. Soğan ve kıymayı kavurduktan sonra önce biberleri, ardından domatesleri ilave edin.
  5. Sarımsakları da ince ince doğradıktan sonra karışıma ekleyin ve karıştırın.
  6. Domatesler suyunu salıp çektiğinde tuz ve karabiber ilave edin.
  7. Tekrar karıştırdıktan sonra hazırladığınız yemeği ocaktan alın.
  8. Kebabın üzerine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekleyin.
  9. Arap kebabını, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arap Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte sıvı yağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  2. Domatesleri doğramak yerine, rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
  3. Sarımsak aromasını arttırmak için, havanda ezerek üzerine ilave edin.
  4. Kebabın üzerine sevdiğiniz baharatları serpiştirmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Hatay Mutfağı Kebap Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı