Fırında Hindi Dolması
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılbaşı kutlamalarının sembolü haline gelen hindi eti, mineral deposu olarak bilinir. İlk kez 16. yüzyılda yemeklerde kullanılan bu besin, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. İçeriğinde bol miktarda çinko olan hindi, vücutta oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Sindirimi kolaylaştırırken, vücudun hastalık direncini de arttırır. Bu nedenle ayda bir kez salata veya ana yemeklerle birlikte tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, yeni yıl sofralarında herkesi kendine hayran bırakacak fırında hindi dolması tarifine başlayabiliriz.

Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak hindi yemeklerine göz atmayı unutmayın. Salatadan çorbaya, ana yemekten tatlıya en lezzetli yılbaşı yemekleri sizleri bekliyor.

Fırında Hindi Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pilav için

Fırında Hindi Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  2. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın.
  3. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.
  4. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin.
  5. Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.
  6. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli). Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
  7. Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın.
  8. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün. Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  10. Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Fırında hindi dolmasını, barbunya pilaki ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Hindi Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hindinin kızarması için, dış kısmını tuz ve limonla ovalayın.
  2. Kurumasını önlemek için fırına atmadan önce kısa süre haşlayabilirsiniz.
  3. Haşlama işlemi için hindinin but kısımlarını iple bağlayın.
  4. Pilavı pişirirken mutlaka hindi veya et suyu kullanın. İçini kuş üzümü ile lezzetlendirebilirsiniz.
  5. Pişirme esnasında pilavın dışarı taşmaması için, hindi etini dikkatlice dikin.

1 Porsiyon Fırında Hindi Dolması Kaç Kaloridir?

Fırında hindi dolmasının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu tarifi, diyet ve spor listelerine ekleyebilirsiniz. Hindi eti yerine tavuk eti kullanmak istiyorsanız, fırında tavuk tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hindi Yemekleri Yemek Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Pilav Tarifleri Et Tarifleri Dolma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto