Ceviz Soslu Hindi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ceviz Soslu Hindi Tarifi İçin

Malzemeler

Ceviz Soslu Hindi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hindi etini parçalara ayırıp una bulayın. Ekmek içini ufalayıp cevizle karıştırın. Margarini tavada kızdırıp etleri kızartın. Tuz, karabiber ve sirke ilave edip ateşi kısın. Cevizli ekmek içini ekleyip 5 dakika kavurun. Sütü ilave edip koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Salçayı küçük bir kasede biraz su ile ezin. Sıvıyağı ısıtıp salçayı kavurun.
Hindi parçalarını sosu ile birlikte servis tabağına alın. Üzerine salçayı gezdirerek dökün. Kıyılmış dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelmesiyle bilinen hindi yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, yemeye doyamayacağınız fırında hindi dolması tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Hindi Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Diğer Tarifler Sos Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto