Sotelenmiş Enginarlı Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sotelenmiş Enginarlı Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Sotelenmiş Enginarlı Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları dörde kesip tencereye alın. Yarım limonun suyunu ekleyip zeytinyağı gezdirin.
  2. Enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip tuz serpin.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tencerenin kapağını açıp enginarların üzerine şeker ve parçalar şeklinde kesilmiş yarım limonu serpip karamelize edin.
  5. Levreklerin üzerine tuz ve karabiber serpip elinizle ovalayın. Tavaya çok az zeytinyağı gezdirip levrekleri kızartın.
  6. Levrek filetoları, karamelize enginarları ve uzun şekilde kesilmiş biberleri servis tabağına alın. Maydanoz serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Balık Yemekleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun