Renkli Palamut
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz ve Akdeniz'de görülen palamut, ılıman denizlerde yaşayan kemikli balık türüdür. İçeriğinde bol miktarda protein barındıran bu besin, Omega 3 ve omega 6 bakımından da zengindir. Palamut tüketimi genellikle Ekim ayında başlar ve kış sonuna kadar devam eder. Genellikle kızartma ve ızgara olarak pişirilir. Malzemeleriniz hazırsa, yumuşacık eti ile her zevke hitap eden renkli palamut tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Renkli Palamut Kaç Kaloridir?

Tadına doyamayacağınız lezzetli ve pratik balık yemeklerine buradan göz atabilirsiniz.
Renkli Palamut Tarifi İçin

Malzemeler

Püre için

Lezzet tamamlayıcısı

Renkli Palamut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Palamutu geniş bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber, pul biber, tahin, kıyılmış biberiye, sarımsak ile zeytinyağı ekleyerek soslandırın. 
  2. Püre için tencereye küp doğranmış bal kabağı ile patatesleri aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayana kadar sebzeleri haşlayın.
  3. Haşlanan sebzeleri ezerek püre haline getirin. 1 yemek kaşığı tereyağı, süt, hardal, rendelenmiş muskat ile bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. 
  4. Balığı pişireceğiniz tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte balıkları kızartın. 
  5. Püreyi servis tabağına yerleştirin, üzerine kızarttığınız palamutları aktarın. 
  6. Lezzet tamamlayıcısı için rendelenmiş pembe turba limon suyu, sirke ve tuz ekleyerek tatlandırın. Balıkla birlikte bekletmeden servis yapın.
  7. Renkli palamutu, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce palamutları dilimleyin ve suda durulayın.
  • Palamutları sosladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Sos kullanmayacaksanız, palamutları pişirmeden önce mısır ununa bulayın.
  • Pişirdiğiniz balıkları kağıt havluya koyun ve yağının süzülmesini bekleyin.
  • Servis edeceğiniz zaman nane yaprağı ve limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Palamut Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun