Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karnabahar püre için

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balığı temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra ikiye kesin. Un ile tuzu karıştırıp balıkları iyice unlayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Balıkların her iki tarafını da pişirip limon sıkın. Kapari ile sütü ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Karnabahar püresi için, karnabaharı haşlayın. Çiçeklerini ayırıp püre haline getirin. Labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Balıkları servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip püre ile birlikte servis yapın.

Daha farklı bir yemek arıyorsanız, tavada dil balığı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun