Hamsili Pazı Sarma
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Pazı Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Hamsili Pazı Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazının damarlı kısımlarını kesin. Kaynar suya atıp birkaç dakika haşlayıp süzün.
  2. Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık ve baharatı ekleyip kavurun. Hamsileri kavurmaya devam edin.
  4. Biber salçası, doğranmış biber, sarımsaklar, sıcak su, tuz ve limon suyunu karıştırın.
  5. Pazı yapraklarını tezgahın üzerine alıp iç malzemeyi paylaştırın. Sarıp tencereye dizin.
  6. Üzerine sosu gezdirerek dökün. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sarma Tarifleri Hamsi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun