Hamsi Sarma
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında iyi bir seçim. Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın.
  2. Soğanları iri doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın. Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın.
  4. Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın. 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın.
  5. Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamsi Tarifleri Sarma Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun