Hamsi Marine Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz mutfağının inceliklerinden biri olan hamsi marine tarifi, pişirmeye gerek kalmadan hazırlanan fermente bir lezzet sunar. Balığın en doğal haliyle sofraya geldiği bu hamsi marine tarifi, meze severlerin favorisi olacak! Peki; hamsi marine nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon hamsi marine kaç kaloridir?

Bir porsiyon hamsi marine 200 kaloridir.

Hamsi Marine Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi marine tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Hamsi Marine Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Derin bir kaba dizin, aralarına tuz ve ezilmiş sarımsak serpin.
  3. Sirkeyi dökün, üzerini geçecek şekilde. Streç filmle kapatın, 1 gece buzdolabında bekletin.
  4. Ertesi gün süzün. Zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla karıştırın.
  5. Servis kabına alıp üzerini zeytinyağıyla kaplayarak 2 gün daha marine edin.
  Servis Önerisi
  • Soğuk meze tabağı olarak, roka ve kırmızı soğan eşliğinde servis edin. Yanına mısır ekmeği çok yakışır.
  Püf Noktası
  • Balıklar taze olmalı, marine süresinde buz gibi ortamda bekletilmeli.
  • Sirke yerine yarı yarıya limon suyu da kullanılabilir.
  • Sarımsak ve baharat oranı damak zevkinize göre ayarlanabilir.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Palamut Ekşilisi Tarifi
Tereyağlı Karides Tarifi
Kağıtta Somon Tarifi
Tekir Buğulama Tarifi
Fırında Lüfer Tarifi
Tuzda Levrek Tarifi