Hamsi Kayganası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Kayganası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Kayganası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Yumurtaları çukur bir kaba kırın.
  2. Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Yumurtaların bulunduğu kaba yeşillikler, mısır unu, tuz ve hamsileri yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
  3. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Karışımı tavaya döküp üzerine kaşıkla düzeltin. Kaygananın bir yüzü piştiğinde dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, baharatlı balık köftesi tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Kızartma Tarifleri Hamsi Tarifleri Akşam Yemeği Balık Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun