Endülüs Usulü Soğanlı Levrek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Endülüs Usulü Soğanlı Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları yayvan bir kaba alarak tuz ve karabiber serpip 20 dakika dinlendirin.
  2. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin.
  3. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sirke, kesme şeker, kuş üzümü, kuru üzüm, dolmalık fıstık ve ince kıydığınız maydanozları ilave edin.
  4. Tuz ile tatlandırıp pişirmeye devam edin. Unu bir kaba alın. Dinlenen balıkları una bulayın.
  5. Fazla ununu silkeleyip suya batırın ve tekrar una bulayarak kızgın yağda kızartın.
  6. Balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişmekte olan soğanların üzerine alın. 4-5 dakika daha soğanlarla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun