Dil Balığı Ograten
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dil Balığı Ograten Tarifi İçin

Malzemeler

Dil Balığı Ograten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balıkları temizleyip yıkayın. Derisini ve kılçıklarını alıp fileto haline getirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Balık filetoları unlayıp iki taraflı kızartın. Balıkları tavadan alıp fırın kalıbına dizin ve sıcak olarak muhafaza edin.
Margarini tencerede eritip 2 kaşık un ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurup su ve sütü ilave edin. Tuz, karabiber serpip koyulaşıncaya kadar ağır ağır karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
Hazırladığınız beşamel sosla balık filetoların üzerini kaplayın. Peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Hafifliği ile bilinen tavada dil balığı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Şefin Yorumu : DİL BALIĞI
15 çeşitten fazla türü bulunan yassı balık cinsidir. Kalkan balığı ile kıyaslanacak lezzete sahip beyaz etli bir balıktır. Özellikle tavası nefis olur. Ancak pahalı bir balık çeşididir. Verdiğimiz tarifi herhangi bir beyazetli balıkla da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun