Balık Mantı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balık Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme

Domatesli sos için

Balık Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün. Kıyıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Süzüp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
  2. Unu bir kaba eleyin. Tuz ekleyip harmanlayın. Yumurtalar ve ıspanak püresini ilave edin. Su ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  3. Balığı küp şeklinde doğrayın. Havucu soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın.
  4. Tereyağının yarısını tencerede eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Balık eti, taze soğan, havuç, maydanoz ve dereotunu ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  5. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile kesin.
  6. Hamurların içine iç malzemeden paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Mantıları bir miktar unla harmanlayın. 5 dakika kadar bekletin.
  7. Domatesli sos için zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve şekerle tatlandırıp ocaktan alın.
  8. On bardak su, tuz, kekik ve kalan tereyağını tencereye alın. Su kaynayınca hamurları içine atın. Haşlayıp süzün. Domatesli sos, kıyılmış roka ve isteğe göre krema ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Mantı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun