Fırında Tavuklu Enchilada
Selin Hıdır
1279 Tarif       0 Takipçi
Fırında Tavuklu Enchilada
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baharatlarla harmanlanmış yumuşacık tavuk, fasulye ve domatesle hazırlanan iç harcın tortilla ekmeğine sarılıp enfes bir enchilada sosuyla buluştuğu fırında tavuklu enchilada tarifi, Meksika mutfağını sofranıza getiriyor. Peynirin fırında eriyip kızarmasıyla lezzeti zirveye taşıyan bu fırında tavuklu enchilada tarifi, hem doyurucu hem de gösterişli bir ana yemek arayanlar için ideal. Peki; fırında tavuklu enchilada nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Etli Fasulyeli Enchilada tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında tavuklu enchilada kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında tavuklu enchilada 450 kaloridir.

Fırında Tavuklu Enchilada Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Enchilada sosu için:

Fırında Tavuklu Enchilada

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Tavukları ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırarak sotelemeye başlayın.
  2. Tavuklar renk değiştirip beyazlamaya başladığında doğranmış soğan, sarımsak ve chili biberini ilave edin. Orta ateşte 4–5 dakika boyunca karıştırarak soteleyin.
  3. Ardından doğranmış domatesleri ve haşlanmış fasulyeyi ekleyin. Üzerine un ve toz kişnişi serpiştirin, birkaç dakika daha kavurarak harcın hafif koyulaşmasını sağlayın. Hazırladığınız iç harcı ocaktan alın.
  4. Ayrı bir küçük tencerede zeytinyağını ısıtın. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından domates salçası, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, kimyon ve kekiği ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek sürekli çırpın. Sos koyulaşınca ocaktan alın.
  5. Fırını 180 dereceye ısıtın. Her bir tortilla ekmeğinin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo yapın. Ruloları, uçları alta gelecek şekilde fırın kabına dizin. Üzerlerine hazırladığınız enchilada sosunu gezdirin ve bolca rendelenmiş cheddar peyniri serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20–25 dakika, peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan tavuklu enchiladaların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan sonra ince doğranmış taze soğan, doğranmış avokado veya birkaç dilim jalapeno biberi ile süsleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Guacamole ve nachos, sade yoğurt ya da ekşi krema (sour cream) bir kaşık olarak yanında çok yakışır.
  • Közlenmiş mısır veya baharatlı karışık yeşillik salatası da güzel eşlikçilerdir.
  • Soğuk ayran, lime aromalı soda ya da ev yapımı limonata ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Fırında da pişeceği için tavada sadece beyazlayana kadar pişirmeniz yeterli. Aksi halde tavuklar sertleşebilir.
  • Enchilada sosunun kıvamı akışkan ama yoğun olmalı. Çok sıvı kalırsa fırında rulolar hamurlaşabilir.
  • Dilerseniz tortilla ekmeklerini sarılmadan önce birkaç saniye mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Bu, kırılmalarını önler.
  • Cheddar dışında kaşar veya mozarella da kullanabilirsiniz. Karışık peynir de güzel bir aroma verir.
  • Rulo yaptıktan sonra üzerini streçleyip dondurabilirsiniz. Servis öncesi sos ve peynir ekleyerek fırına verebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Mexican taco
Chimichanga
Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor