Tahinli Balık
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hassan Obeid’den balık severler için Lübnan Mutfağından tahin soslu balık tarifi ile karşınızdayız. Tahin, kişniş ve ceviz ile hazırlanan tahinli balığı, sarımsak ve biberiye eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tuzda balık tarifine de göz atın.

Tahinli Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Tahinli Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ve sarımsağı bir tavada orta ateşte kızartın, rengi döndüğünde kırmızı biberi ve yeşil kişnişi ekleyin.
  2. Sebzeleri kızarttıktan sonra tahini ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kıvamını alana kadar sürekli karıştırın.
  3. Tahinin yüzeyinden yağ çıkana kadar bu işleme devam edin. Yağ çıktıktan sonra ateşten alın. Üzerine cevizi ekleyip servis kasesine alarak soğumaya bırakın. 
  4. Balığı bir tavaya alın ve tereyağı ilave ederek sarımsak ve biberiye ile birlikte pişirin. Sosu üzerine soğuk olarak ekleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Et Mansaf
Etli humus
Balık Sayadieh
Hurmadan şerbet (Jallab)
Tepside kebbe (Kobba, Kubba)
Gyrabeh