Pita
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pita Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pita

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 6-8 parçaya ayırın. Çok inceltmeden merdaneyle küçük yuvarlak şekilde açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Bezelerin üzerini bir bezle örtün ve 30 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabaran hamurların üzerine fırçayla süt sürün ve fırına verin. Altın rengini alınca fırından çıkarın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Et Mansaf
Tahinli balık
Etli humus
Balık Sayadieh
Hurmadan şerbet (Jallab)
Tepside kebbe (Kobba, Kubba)