Bulgogi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Daha önce sizlerle Kore yemekleri listesini paylaşmıştık. Rotamızı tekrar Uzak Doğu mutfağına çeviriyor, çok lezzetli ve farklı bir tarifle mutfaklarınıza konuk oluyoruz. Genellikle sığır etiyle hazırlanan bulgogi, kelime olarak ateşte et anlamına gelmektedir. Soya sosu ve susamla zenginleştirilen bu yemek, kalabalık davet sofralarında kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, Kore usulü bulgogi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bibimbap ve ramen tarifini de deneyebilirsiniz.

Bulgogi Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgogi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.
  2. Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.
  3. Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.
  4. Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ilave edin.
  6. Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyebilirsiniz.
  7. Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.
  8. Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Soya Soslu Tarifler MasterChef Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Japchae
Yukgaejang
Hotteok (Kore Usulü Pancake)