Risotto Alla Milanese
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik İtalyan lezzetlerinden biri olan risotto alla milanese, yumuşak ve kremamsı dokusu ile damaklarda iz bırakıyor. Tavuk suyu, parmesan peyniri ve safran ile hazırlanan bu yemeği kalabalık sofralarda sunabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız, evinizde İtalyan esintilerini hissettirecek risotto alla milanese tarifinin detayları aşağıda. 

Risotto denildiğinde ilk akla gelen mantarlı risotto tarifine de mutlaka göz atın.

Risotto Alla Milanese Tarifi İçin

Malzemeler

Risotto Alla Milanese

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir tencerede tavuk suyunu kaynatın, kenara alarak sıcak tutun.
  2. Büyük bir tencerede, zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve orta ateşte karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık pişirin.
  3. Pirinci ekleyin ve tavadakilerle iyice harmanlanana kadar karıştırın. 
  4. Safranı et tavuk suyu içerisinde karıştırın ve 1 su bardağı pirince ilave edin. Emilene kadar orta ateşte pişirin.
  5. Kalan tavuk suyunu da aynı şekilde 1’er bardak olarak suyu emdikçe yavaş yavaş ekleyerek devam edin. 
  6. Risotto pirinçleri biraz dişe gelir olduğunda tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
  7. Parmesan, tuz ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana