Tikka Masala Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hint mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tikka masala soslu tavuk, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. İsmini garam masala baharatından alan bu yemek, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Genellikle pilav eşliğinde sunulan tikka masala soslu tavuk, protein bakımından da zengindir. Malzemeler hazırsa, Hint mutfağının meşhur tikka masala soslu tavuk tarifine geçebiliriz.

Hint mutfağı ile özdeşleşen keşmir pilavı ve kheer tarifine göz atmayı unutmayın.

Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Masala sosu için

Tikka Masala Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu bir tavaya alıp tuz, toz kırmızı biber, toz kakule ve limon suyu ile marine edin. Ocaktan alıp soğutun ve buzdolabında 6 saat bekletin.
  2. Süzme yoğurt, gıda boyası ve garam masalayı bir kaseye alıp karıştırın. Marine edilmiş tavukları ekleyip bu karışımla ovun.
  3. Tavukları önceden 250 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ya da şişlere geçirip ızgarada iyice pişirin. Servis tabağına alın. 
  4. Yağı bir tavada ısıtın. Tane kimyon ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Tavukların üzerine ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hint Mutfağı Sos Tarifleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Paneer Pasanda
Murgh Makani
Tandoori Tavuk Tikka
Besan Ladoo
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Kabuli chana (HİNDİSTAN)