Murgh Makani
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mugh Makhani, yumuşak tavuk ve baharatlı, lezzetli sosu ile damaklarda iz bırakıyor. 'Tereyağlı tavuk' olarak da bilinen bu yemek, Hint mutfağıyla özdeşleşmiştir. Hint baharatlarının mükemmel uyumu ile bu yemeği denemek için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Hint mutfağından alternatif tarif arıyorsanız naan ve gulab jamun tariflerine göz atabilirsiniz. 

Murgh Makani Tarifi İçin

Malzemeler

Marine için;

Sos için;

Murgh Makani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marinasyon için olan bütün malzeme bir kabın içerisinde birleştirilir. En az 1 saat mümkümse bir gece dolapta bekletilir. 
  2. Yağı tencerede orta ateşte ısıtın. Tavayı çok doldurmayacak şekilde tavukları iki üç kerede kızartın. 
  3. Aynı tavada yağı eriterek soğanları yaklaşık 5 dakika kavurun. Sarımsak ve zencefilleri ilave ederek bir dakika soteledikten sonra gram masala, kimyon ve kişnişi ekleyin. 10 dakika pişirin. 
  4. Domatesi, tuz ve pul biberi ilave ederek 15 dakika pişirin. 
  5. Ateşten çekerek blender ile sosu pürüzsüz bir hale getirin. Şeker ve kremayı ekleyerek karıştırın. Tavukları ekleyerek 10 dakika pişirin. 
  6. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Hint Mutfağı Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Paneer Pasanda
Tandoori Tavuk Tikka
Besan Ladoo
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Kabuli chana (HİNDİSTAN)
Tikka masala soslu tavuk