Rokfor Ve Armutlu Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yalnızca 6 malzemeden oluşan rokfor peynirli ve armutlu tart, Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle çayın yanında sunulan bu tatlı, milföy hamuru ile hazırlanır. Tatlandırmak için krema kullanılmalıdır. Servis etmeden önce üzeri ceviz ve peynir ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, rokfor ve armutlu tart tarifine geçebiliriz.

Tarte flambee ve tarte tatin tarifine de göz atın.

Rokfor Ve Armutlu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Rokfor Ve Armutlu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutlar yıkanır, kabuklu olarak önce uzunlamasına ikiye kesilir. Sonra ince ince dilimlenir. Kararmamaları için limonlanarak kenara alınırlar. 
  2. Cevizin bir kısmı süslemek için ayrılır, kalan kısmı kırılır. 
  3. Milföy hamurları fırın tepsisine dizilir. Karabiberli krema ortalarına koyulur. Armutlar, ceviz ve rokfor üzerine koyulur. 
  4. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. 
  5. Servis yapmadan önce ekstra rokfor ve ceviz üzerine serpilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Fransız Mutfağı Peynirli Tarifler Milföylü Tarifler

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline