Portakallı Parfe
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Parfe, Fransız mutfağından dünyaya yayılan dondurulmuş bir tatlıdır. Krema, ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, farklı meyve aromalarıyla zenginleştirilir. Fransızca da 'mükemmel' anlamına gelen parfe, farklı çeşitlerle sunulur. Fransız mutfağı klasiklerinden biri olan parfeyi bir de portakallı denemelisiniz. Ekşi, tatlı uyumu ile yedikçe yediren portakallı parfe tarifinin detayları aşağıda. 

Portakallı Parfe Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:

Portakallı Parfe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakalların beyaz kısımlarını dikkatlice soyun.   
  2. Yumurta sarısı, limon ve şekeri bir kapta çırpın. Vanilya tohumlarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurta sarıları beyaz bir renk almaya başladığında yavaş yavaş portakal suyunu ekleyin. 
  4. Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın. Çırpılmış krema ile yumurta sarılarını yavaş yavaş birbirine yedirin. 
  5. Kalan portakal dilimlerini üzerine ekleyerek 4 saat dondurun.
  6. Taze nane ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline
Salade Niçoise