Keçi Peynirli Sufle Kiş
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa'nın meşhur kiş ve suflesinin bir arada bulunduğu müthiş bir lezzet. Tereyağlı kıtır hamur içerisinde akışkan, yumuşak hafif sulu peynirli sufle ile damaklarda iz bırakıyor. Malzemeleriniz hazırsa keçi peynirli kiş yapımının detayları için tarife geçebiliriz. 

Kahvaltılık kiş ve semizotlu kiş tarifine de göz atın.

Keçi Peynirli Sufle Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru:

İç harç için:

Keçi Peynirli Sufle Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tuz harmanlanır. Tereyağı, yumurta sarısı ve su eklenerek yoğurulur. 
  2. Hamur kıvamına geldikten sonra 30 dakika dinlendirilir. 
  3. Dinlenen hamur tart kabına yerleştirilir. Çatalla delinir. 
  4. Yumurtanın beyazları köpük olana kadar birkaç dakika çırpılır. 
  5. Keçi peynirleri çatalla ezilir, krema ve süt ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. 
  6. Yumurta beyazı ile peynirli karışım yavaşça birleştirilir.
  7. Karışım tart kabının içerisine dökülür.
  8. 180 derece fırında 30- 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kiş Tarifleri Fırın Yemekleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline