Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi
Selin Hıdır
1110 Tarif       0 Takipçi
 Fransız Usulü Soğan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Fransız usulü soğan çorbası tarifi, karamelize soğanların derin aroması ve üzerindeki erimiş peynirle sofralarınıza zarif bir dokunuş getiriyor. Hem hafif hem de doyurucu olan bu Fransız usulü soğan çorbası tarifi, misafirleriniz için şık bir başlangıç yemeği ya da soğuk günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, detaylı püf noktaları ve servis önerileriyle profesyonel bir dokunuş kazanıyor. Peki; Fransız usulü soğan çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

La Cervelle De Canut tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fransız usulü soğan çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fransız usulü soğan çorbası 250 kaloridir.

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Fransız usulü soğan çorbası tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Soğan Alternatifleri:

Et Suyu Alternatifleri:

Baharat ve Otlar:

Ekmek Alternatifleri:

Peynir Alternatifleri:

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları jülyen doğrayıp, tereyağı ve zeytinyağında kısık ateşte yumuşayıncaya ve karamelize oluncaya kadar (30-35 dk) pişirin.
  2. Toz şekeri ekleyip karamelize etmeye devam edin.
  3. Sarımsak ve unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  4. Sıcak sebze veya et suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Ekmek dilimlerini fırında kızartın.
  7. Çorbayı fırın kaselerine paylaştırın, üzerine ekmek ve peynir koyup fırında peynir eriyene kadar pişirin üzerine doğranmış maydanoz ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Soğan çorbası mutlaka sıcak ve taze olarak servis edilmeli; peynir eriyip üzeri kızarmış ekmekle servis edildiğinde lezzeti tam olur.
  • Hafif bir yeşil salata, roka veya roka ve nar taneli bir salata iyi gider.
  • Alkolsüzse, yanında hafif aromalı bitki çayları (papatya, nane) veya maden suyu sunabilirsiniz.
  • Çorba kaselerinin üzerine bolca rendelenmiş peynir ve kızarmış ekmek koyarak servis edin. Üzerine taze kekik veya maydanoz yaprağı ile süsleme yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Soğanları sabırla kavurun lezzetin temelini soğanların yavaş ve kısık ateşte karamelize edilmesi oluşturur. Renkleri altın kahverengi olmalı, yanmamalı.
  • Unu iyi kavurun unun çiğ kokusu tamamen gitmeli, ama fazla kavrulursa acılaşabilir.
  • Sıvı tercihi et suyu veya sebze suyu kullanın. Sebze suyunu aromatik yapmak için kereviz, havuç, defne yaprağı ekleyerek kaynatabilirsiniz.
  • Demleme çorbayı pişirirken kapağını tam kapatmayın; böylece fazla buharlaşmaz ve kıvam dengelenir.
  • Peynir seçimi gruyère klasik ama bulunamazsa kaşar veya mozzarella da iyi alternatiflerdir. Peynir bolca olmalı ve erirken güzelce kızarmalıdır.
  • Ekmek seçimi baget veya tost ekmeği kullanın; içi yumuşak dışı çıtır olmalı. Fırında hafif kızartmak en iyisidir.

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Sebzeli Çorbalar Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Muzlu Çikolatalı Fransız Tostu
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)
Socca
Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest