Cevizli Çikolata Trüf
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Az malzeme ile hazırlanan trüf, Fransız mutfağının sevilen tatlarından biridir. Çikolata, kakao ve ceviz ile hazırlanan trüfler, atıştırmalık olarak sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda ikram edilmesiyle bilinir. Hazırlanan trüflerin dışı hindistan cevizi veya kakaoya bulanır. Davet gibi özel yerlerde sunulacaksa, trüflerin üzerine mutlaka kürdan batırılmalıdır. Malzemeler hazırsa, cevizli çikolata trüf tarifine geçebiliriz.

Fransız usulü ekler ve makaron tarifine de göz atın.

Cevizli Çikolata Trüf Tarifi İçin

Malzemeler

Trüfleri bulamak için:

Cevizli Çikolata Trüf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye su koyularak üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyulur (benmari). Üstteki kaba koyularak eritilir.
  2. Eriyen çikolataya  krema, kakao ve tereyağı eklenerek karıştırılır. 
  3. Ocaktan alınarak 1-6 saat arasında bekletilir. 
  4. Cevizler tavada kavrulur, küçük parçalara ayrılır. Ceviz ve çikolata karıştırılarak ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Dolapta bekletilir.
  5. Soğuk trüf toplarının dışı kakao ve Hindistan cevizine bulanır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline