Moroccan Egg Tagine
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik kahvaltı tariflerininden sıkılanlar için Fas mutfağı'ndan egzotik bir tarif ile karşınızdayız. Hazırsanız pastırma, domates ve baharatlarla hazırlanan nefis moroccan egg tarifine geçebiliriz. Yemeğin genel lezzetine katkıda bulunan yumurtaları unutmayalım.

Moroccan Egg Tagine Tarifi İçin

Malzemeler

Moroccan Egg Tagine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle malzemeler doğranarak başlanır. 
  2. Pastırma küp küp doğranır, chili biber ince ince doğranır, kırmızı biber ince küpler halinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır ve mantarda dilimlenir.
  3. Tavaya bir çay kaşığı yağ koyulur ve pastırmalar kızartılır. Kızartılan pastırma bir kaba alınır.
  4. Aynı tavaya kalan zeytinyağı eklenir. Biberler ve soğan eklenerek yumuşayana kadar kavrulur. 
  5. Yumuşadıklarında, mantar, tuz ve sarımsak eklenir. 
  6. Pastırmalarda ve geri kalan baharatta tavaya alınarak kavrulur ve domates eklenerek kısık ateşte kapak kapalı 15 dakika arada karıştırarak pişirilir. 
  7. Tavada yumurtalar için çukurlar açılır ve yumurtalar o bölgelere kırılır. Kapak kapalı pişirilir. Beyazı pişip sarısı akışkan olmalıdır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fas Mutfağı Farklı Sebze Yemekleri Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kefta Tajine
Chermoulalı Balık
Halwa Tmar
Fas köftesi ve chorizo güveç
Hurmalı Fas Kurabiyesi
Ördek Pastilla