Kung Pao Tavuk
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan kung pao sos, tavuk yemekleriyle birleştirilir. Baharat, yer fıstığı ve soya sosuyla zenginleştirilen tavuğu, özel günlerde veya misafir ağırlarken sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Çin usulü kung pao tavuk tarifine başlayabiliriz. 

Daha fazlası için, Çin yemeklerine göz atın.

Kung Pao Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk için:

Marine için:

Sosu için:

Kung Pao Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Üzerine yağ, pirinç sirkesi, nişasta ve soya sosunu ekleyerek karıştırın.
  2. Tavukların üzerini streçle sarıp, buzdolabında 30 dakika bekletin.
  3. Marine edilen tavukları, az miktarda yağ eklenmiş tavada kızarıncaya kadar pişirin. Ardından kenara alın.
  4. Tavaya yağ, sarımsak ve pul biberi ekleyip 1 dakika pişirin.
  5. Üzerine kızarmış tavukları ve yer fıstıklarını ekleyerek 2 dakika boyunca pişirin.
  6. Bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Hazırladığınız yemeği servis tabağına alın ve üzerine sosunu ekleyin.
  7. Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra, üzerine ince doğranmış taze soğan ve susam ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Soya Soslu Tarifler Sos Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Mapo tofu
Dumpling
Chow Mein