Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsteğe göre çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilen bıldırcın yumurtası, B vitamini ve bazı mineraller bakımından zengindir. Bağışıklığı güçlendiren bıldırcın yumurtası, demir bakımından zengindir. Böbrek taşı oluşumunu önler. Genellikle çocuklara önerilen bu besin, haşlama usulüyle pişirildiğinde afiyetle tüketilir. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarına renk katacak haşlanmış bıldırcın yumurtası tarifine geçebiliriz.

Bıldırcın sevenler için nefis bıldırcın dolması tarifini de buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak haşlanmış yumurta ve sahanda yumurta tarifine de göz atın.

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Tarifi İçin

Malzemeler

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencerenin içerisine yerleştirin. Aralarında boşluk olmasına özen gösterin.
  2. Ardından üzerine 4 bardak soğuk su koyun. Tuz ve sirkesini ilave edin. Bu sayede yumurtalar daha kolay soyulacaktır.
  3. Tencereyi orta ateşe alın ve kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  4. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları sıcak suda 5 dakika bekletin.
  5. Bir kasenin içerisine su ve buz küpleri koyun.
  6. Sıcak sudan çıkarttığınız bıldırcın yumurtalarını buzlu suya atın.
  7. Bıldırcın yumurtalarını buzlu sudan alarak kabuklarını soyun. İsteğe göre dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Çocuk Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması