Bıldırcın Yumurtası Salamura
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek oranda protein ve demir içeren bıldırcın yumurtası, genellikle kahvaltı da tüketilen bir besindir. İsteğe göre hem çiğ, hem de pişirerek tüketilen bıldırcın yumurtası, vücut direncini arttırır. Öksürük ve alerjik reaksiyonlara iyi gelen bu yumurta, ayrıca vücudun kuvvetlenmesini de sağlar. Malzemeler hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz bıldırcın yumurtası salamura tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak haşlanmış bıldırcın yumurtası ve bıldırcın dolması tarifine de göz atın.

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi İçin

Malzemeler

Bıldırcın Yumurtası Salamura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle küçük bir tencereye su ve beyaz sirkeyi dökün.
  2. Arpacık soğanı dilimleyin ve suya ekleyin. Kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber ve deniz tuzunu da suyun üzerine ilave edin.
  3. Malzemeleri birleştirmek için güzelce karıştırın.
  4. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  5. Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  6. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları cam kavanoza yerleştirin.
  7. Soğuyan karışımı yumurtaların üzerine dökün.
  8. Kavanozun ağzını kapatarak 24 saat buzdolabında bekletin.
  9. Hazırladığınız salamura bıldırcın yumurtalarını 2 hafta içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması