Tartar Sos
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ana malzemesi mayonez olan tartar sos; sarımsak, maydanoz ve turşu gibi malzemelerle aroma katılır. Ana vatanı Fransız mutfağıdır. Genellikle cips ve balık yemeklerinin yanında kullanılır. Kremalı bir kıvamı vardır. Ortalama 30 dakika da hazırlanır. Hazırsanız, nefis tartar sos tarifine başlayabiliriz. 
Tartar Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Tartar Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın.
  2. Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyaz biber ve mayonezi bir kâsede karıştırın.
  3. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın. 
  4. Tartar sosu fırında limonlu mezgit ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tartar Sos Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tartar sosun içinde kullanacağınız mayonezi, evde kendiniz hazırlarsanız lezzeti artacaktır.
  2. Sosun kıvamı sulu olursa, mayonez ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Kıvamın tutması için bir kez mikser ile karıştırın.
  4. Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ile daha hoş bir tat elde edebilirsiniz.

100 Gram Tartar Sos Kaç Kalori?

  1. 100 gramlık tartar sos, yaklaşık 200 kaloridir. Yağ ve sodyum değeri yüksektir. Yemeklerin içerisine 2 yemek kaşığı tartar sos ekleyebilirsiniz.

Yemeklere aroma katmak için sunulan sos tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Sebze ve et yemeklerinin içerisinde sık sık kullanılan domates sosu tarifine göz atmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Sos Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Sugo di Pomodoro
Chipotle sos
Ranchero dip sos
Blue Cheese Sos
Sıcak ıspanaklı dip & kıtırlar
Royal İcing