Bolonez Sos
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir sos olan bolonez, ismini Bologna şehrinden almıştır. Et bazlı bir sos olan bolonez, makarna ve lazanya yapımında sık sık kullanılır. Sos yapımında kıyma, domates ve soğan kullanılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü bolonez sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak gremolata sos, bearnez sos ve mole sosu tarifine de göz atın.

Bolonez Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Bolonez Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın. Havucu küçük kısımda rendeleyin.
  2. Tavanın içerisine zeytinyağı koyarak kızdırın. Tavanın içerisine önce soğanı ardından havucu koyarak kavurun.
  3. Kavrulan sebzelerin üzerine ise kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  4. Kavrulan kıymanın üzerine salça ve domatesi ekleyerek pişirin.
  5. Sosun içerisine et suyu veya haşlanmış makarna suyu ekleyin.
  6. Ardından karabiber ve tuz ekleyerek sos kıvamını alana kadar karıştırın.
  7. Sos kıvamını alınca ocağın altını kapatın.
  8. Hazırladığınız bolonez sosu, makarna yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Makarna Tarifleri Sos Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Sugo di Pomodoro
Chipotle sos
Ranchero dip sos
Blue Cheese Sos
Sıcak ıspanaklı dip & kıtırlar
Royal İcing