5 Dakikada Pesto Sos
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
5 Dakikada Pesto Sos
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze fesleğen, parmesan ve zeytinyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan 5 dakikada pesto sos tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir mutfak kurtarıcısı. Makarna, sandviç, salata ya da kızarmış ekmek üzerinde kullanabileceğiniz 5 dakikada pesto sos tarifi ile sofralarınıza kolayca İtalyan esintisi taşıyın. Peki; 5 dakikada pesto sos nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Pancar Sapından Pesto Sos tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 5 dakikada pesto sos kaç kaloridir?

Bir porsiyon 5 dakikada pesto sos 250 kaloridir.

5 Dakikada Pesto Sos Tarifi İçin

Malzemeler

5 Dakikada Pesto Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fesleğen, çam fıstığı ve sarımsağı mutfak robotuna alın. Hafifçe çekin.
  2. Üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin, tekrar karıştırın.
  3. Robot çalışırken yavaşça zeytinyağını ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Hemen kullanabilir veya üzerini azıcık zeytinyağıyla kaplayıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine ekstra parmesan rendeleyin, birkaç taze fesleğen yaprağı serpiştirebilirsiniz.
  • Pesto sosu sandviç ekmeğinin iç yüzeyine sürebilirsiniz.
  • Izgara tavuk, mozzarella ve domatesle mükemmel uyum sağlar.
  • Domates bazlı sos yerine pesto kullanarak farklı bir lezzet yakalayın.
  • Üzerine keçi peyniri, mantar, arugula ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağı ve limonla biraz inceltilerek yeşil salatalara sos olarak dökülebilir.
  • Özellikle ızgara tavuklu ya da nohutlu salatalara çok yakışır.
  • Kızarmış baget dilimlerine pesto sürün, üzerine cherry domates, peynir veya ceviz ekleyin.
  • Yumuşak veya yarı sert peynirlerin yanına az miktarda pesto koyarak tatlı-tuzlu bir denge oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yaprakların koyu yeşil ve taze olmasına dikkat edin. Solmuş yapraklar sosun acılaşmasına neden olabilir.
  • Sızma zeytinyağı kullanmak aroma açısından büyük fark yaratır.
  • Fesleğen yapraklarını yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Aksi halde sosun rengi matlaşır.
  • Çam fıstığı yerine ceviz, badem ya da fındık kullanarak daha ekonomik veya farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
  • Kavanozun yüzeyini zeytinyağı ile kaplayarak oksidasyonu önleyin.
  • Buzlukta dondurarak da uzun süre saklayabilirsiniz (buz kalıplarında dondurup porsiyonlayabilirsiniz).

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Sos Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Cajeta Tarifi
Paprika Sos Tarifi
Pancar Sapından Pesto Sos
Yumurtasız Mayonez
Toum Sos
Tuzlu Karamel Sos