Rom Ve Kuru Üzümlü Ekmek Pudingleri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rom Ve Kuru Üzümlü Ekmek Pudingleri Tarifi İçin

Malzemeler

Rom Ve Kuru Üzümlü Ekmek Pudingleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırının ısısını 170 dereceye ayarlayın. 12 muffin kalıbının içine yağ sürün. 2 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Yumurtalar, süt, yarım fincan esmer şeker, 2 yemek kaşığı rom, tarçın, vanilya esansı ve Hindistan cevizini büyük bir kasede çırpın. Eritilmiş tereyağını ve kuru üzümleri ekleyin. Ekmekleri ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Karışımı muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın. Pecan cevizini üzerlerine serpin. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısında 10 dakika bekletin. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını, yarım fincan esmer şekeri, 2 yemek kaşığı rom ve bir tutam tuzu küçük bir tavada karıştırın. Orta ateşte karıştırarak kaynayana ve şekeri iyice eriyene kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Süt-krema karışımını ekleyip pişirmeye devam edin. Hızlıca karıştırarak, kaynayana ve hafifçe kalınlaşana kadar 1 dakika daha karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve 1 dakika daha karıştırmaya devam edin. Ekmek pudinglerini sos ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye