Vegan Mütebbel
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mütebbel, Arapça’da “çeşni katılmış” anlamına gelmektedir. Lübnan mutfağına özgü bir meze olan mütebbel, Antakya'da sık sık tüketilir. Ana malzemesi patlıcan ve tahindir. Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan usülü mütebbel tarifini sizlere sunuyoruz.

Kahvaltı sofralarına çok yakışacak vegan menemen tarifine de göz atın.

Vegan Mütebbel Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Vegan Mütebbel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patlıcanları bol su ile yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurutun.
  2. Ocağı orta ateşe ayarlayarak patlıcanları yerleştirin ve közleyin.
  3. Közlenen patlıcanların ilk sıcaklıkları geçtiğinde hafifçe çekerek kabuklarını soyun.
  4. Patlıcanları önce ortadan ikiye bölün. Ardından küçük küçük doğrayın.
  5. Sarımsakları rendeleyerek bir kaseye alın. 
  6. Sarımsakların üzerine tahin ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  7. Bu karışımı, közlenmiş patlıcanların üzerine ekleyin.
  8. Maydanoz ve domatesi de ince ince doğrayın. Üzerine zeytinyağı, pul biber ve kimyon ekleyerek karıştırın.
  9. Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın. Domatesli karışımı da üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie