Vegan Ayran
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan beslenenler için her yemekte rahatlıkla tüketebileceği bir içecek tarifini sizlere sunuyoruz. Pirinç, su, limon suyu ve tuz ile vegan menülerine uygun nefis bir ayran hazırlayabilirsiniz.

Alternatif olarak vegan peynir ve vegan menemen tarifine de göz atın.

Vegan Ayran Tarifi İçin

Malzemeler

Vegan Ayran

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pirinçleri bir tencerenin içerisine koyun ve üzerine 2 bardak su ekleyerek lapa olana kadar pişirin.
  2. Tüm su buharlaştığında 1 bardak daha su ekleyin ve blenderdan (karıştırıcı) geçirin.
  3. Karışımın içerisine tuz ve limon suyu ekleyerek dolapta bekletin.
  4. Karışım dolapta beklediğinde yoğurt kıvamına geliyor.
  5. Ayran yapmak için, karışımın üzerine tuz ve su ekleyin. Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz.
  6. Bu karışıma doğranmış salatalık ekleyerek cacık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie