Mantarlı Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz kış demeden afiyetle tüketilen mantar, özellikle vejetaryen beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Yüksek oranda protein içeren bu besin, hem et yemeklerinde, hem de pilav yapımında kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, mantarlı pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sade pirinç pilavı tarifimize göz atmayı unutmayın.

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. 
  2. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. 
  3. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. 
  4. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  5. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte kepekli pirinç yerine baldo pirinç de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Mantarlı Tarifler Diyet Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie