Fırında Hamsi Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Hamsi Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Hamsi Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram Omega 3 bulunuyor.
  2. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
  4. Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
  5. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
  6. Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin.
  7. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 

Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Hamsi Tarifleri Fırın Yemekleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie