Kuru Barbunya Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baklagillerin vazgeçilmezlerinden, ilkbaharda genellikle zeytinyağlı barbunya ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz lezzeti, kuru barbunya ile her mevsim tadabiliriz. Malzemeleriniz hazırsa yemeğin detayları aşağıda. 

Barbunya köftesi ve fırında barbunya tarifine de göz atın.

Kuru Barbunya Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Barbunya Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunya 12 saat önceden ılık bir suda bırakılır. 
  2. Tencereye yağ alınır ve ısındığında soğan ile sarımsak kavrulmaya başlanır. 
  3. Patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  4. Rengi değişen soğanlara salçalar eklenerek kokuş çıkana kadar kavrulur.
  5. Patates ve barbunya eklenerek harmanlanır. 
  6. Tencere içerisindeki malzemelerin yarısına gelecek kadar su ve bir miktar tuz eklenerek pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi