İncirli Puding
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İncirli Puding Tarifi İçin

Malzemeler

İncirli Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Küçük bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın.
  3. 10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Elmayı soyup küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ekleyip karıştırın.
  5. Un, ufalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.
  6. Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  7. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
  8. Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Afrodizyak Yemek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kalp bisküvi
Kestaneli puding
Perişan kurabiye
Altın puding
Bezelyeli makarna kubbesi
Çikolatalı kurabiyeler