Altın Puding
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Altın Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Altın Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Konserve ananasın suyunu süzüp küp küp doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  2. Yuvarlak ve derin bir kalıba şerbeti ilave edin. Ananas, rendelenmiş portakal kabuğu, badem, kuru üzüm ve kayısıyı bir kapta harmanlayıp yarısını kalıba yayın.
  3. Margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve margarini krema kıvamında çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ve sürekli karıştırarak ekleyin. Un, ekmek içi ve tarçını ilave edip karıştırmaya devam edin.
  5. Kalan ananas, badem, kuru üzüm, kayısı ve rendelenmiş havuç karışımını hamura ekleyip iyice karıştırın.
  6. Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız hamuru ilave edin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  7. Fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Tepsi içindeki su bittikçe su ekleyin.
  8. Pişirdiğiniz pudingi fırından alıp 10 dakika bekletin. Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp servis tabağına ters çevirip alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Afrodizyak Yemek Tarifleri Diğer Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli puding
Kalp bisküvi
Kestaneli puding
Perişan kurabiye
Bezelyeli makarna kubbesi
Çikolatalı kurabiyeler