Valide Sultan Çorbası
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
Valide Sultan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Valide Sultan Çorbası Tarifi: Valide sultan çorbası tarifi ile kış aylarında sofralarınızı ısıtacak ve sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Bu lezzetli çorba, içeriğindeki sebzeler, pirinç, bulgur ve minik köfteleriyle hem besleyici hem de doyurucu. Valide sultan çorbası tarifi, hem geleneksel hem de modern dokunuşlarla zenginleştirilen bir lezzet sunuyor. Yanında çıtır ekmekler ve taze yeşilliklerle servis edebileceğiniz bu çorba, sofralarınıza hem şıklık katacak hem de tüm misafirlerinizi etkileyecek. Peki; yoğurtlu müsli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Köfteli Çorba tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Valide sultan çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Valide sultan çorbası 220 kaloridir.

Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için:

Terbiyesi için:

Valide Sultan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar ve tuzu karıştırın. Yoğurduktan sonra nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayın ve buzdolabında dinlendirin.
  2. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. İçine havuç, patates, bezelye, pirinç ve bulguru ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
  3. Hazırladığınız köfteleri kaynayan çorbaya ekleyin. Köfteler pişene kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.
  4. Yoğurt ve unu bir kasede pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Çorbadan 1 kepçe sıcak suyu yavaşça bu karışıma ekleyip ılıtın. Ardından terbiyeyi çorbaya azar azar ilave edin, bu sırada karıştırmayı ihmal etmeyin.
  5. 5 dakika daha kısık ateşte kaynatarak terbiyenin çorbaya iyice karışmasını sağlayın. Tuzunu kontrol ederek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak çorbanın yanında taze ekmek dilimleri ve birkaç dilim limon sunabilirsiniz.
  • Çorbanın yanında, ince dilimlenmiş ekmekleri fırında çıtır çıtır kızartarak sunabilirsiniz. 
  • Çorbanın üzerine taze doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek hem lezzetini arttırabilir hem de görselliğini yükseltebilirsiniz.
  • Davet sofralarına şıklık katmak için çorbayı küçük kâselerde, üzerine nane sosu ve birkaç damla tereyağlı sos gezdirerek sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Terbiyeyi doğrudan sıcak çorbaya eklemek yerine, önce 1 kepçe sıcak çorba alıp yoğurtlu karışıma yavaşça eklemelisiniz. Ardından bu terbiyeyi çorbaya ilave etmek, yoğurdun kesilmesini engeller.
  • Köfteler çorbanın içinde dağılmamalıdır. Bunun için köfteleri yuvarlarken çok fazla su eklememeye ve galeta unu ya da ekmek içi miktarını doğru ayarlamaya özen gösterin.
  • Çorbanın baharatlarını (karabiber ve kırmızı biber) damak zevkinize göre ayarlayın. Kırmızı biber yerine pul biber kullanarak acı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Sebzelerin (havuç, patates) eşit şekilde pişmesi için boyutlarını eşit kesmeye dikkat edin. Ayrıca, pişirme süresini kontrol edin; sebzeler çok fazla pişerse çorbanın lezzeti kaybolabilir.
  • Eğer çorbanız piştikten sonra koyu olursa, üzerine biraz sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Sarımsaklı Tarhana Çorbası
Limonlu Pirinçli Tavuk Çorbası
Yoğurtlu Tavuk Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Köfteli Çorba Tarifi
100 Kişilik Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi