Vegan Peynir Tarifleri: Veganlar İçin 5 Nefis Peynir Tarifi
Vegan peynir nedir? Vegan peyniri nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? İşte, vegan menülerine ekleyebileceğiniz, birbirinden lezzetli 5 nefis vegan peynir tarifi:

Veganl��k, hayvansal ürünleri kullanmayı reddedenlere verilen genel isimdir. Vegan kişiler hayvanlar gıdaları tüketmeyi, giyecekleri kullanmayı reddeder. Veganlık yalnızca beslenmeyle ilgili değil, bir yaşam biçimidir. Peynir, hayvansal kaynaklı bir besindir. Bu yüzden vegan menülerinde yer verilmez. Ancak bitkilerden elde edilen peynirler, veganlar için protein kaynağıdır. İşte, evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz 5 farklı vegan peynir tarifi:

  1. Badem Loru

Vegan beslenme uzmanı Kevser Başkara'dan yalnızca 1 malzeme ile hazırlanan badem loru tarifine mutlaka göz atın. 

  1. Vegan Kaşar Peyniri

Kaju ve tahin ile hazırlanan vegan kaşar peyniri, kahvaltı sofraları için idealdir. Ortalama 30-35 dakika içinde hazırlanır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Vegan Krem Peynir

Yalnızca 6 malzemeden oluşan vegan krem peynirini, ekmeğinize sürebilir, farklı malzemelerle tüketebilirsiniz. Yumuşacık kıvamıyla vegan krem peyniri, 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Vegan Peynir

Kaju, tahin ve bitkisel jelatin ile hazırlanan vegan kalıp peynir, buzlukta dinlendirildikten sonra servis edilir. Kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.

  1. Vegan Parmesan Peyniri

Beslenme koçu Anıl Ercan'dan mutlaka denemeniz gereken bir tarifle karşınızdayız. Kaju, hardal ve besin mayası ile hazırlanan bu peyniri, sevdiğiniz tariflerde kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Vegan diyeti nedir, nasıl yapılır?
  2. Beslenme koçundan vegan yemekleri
  3. Pratik vegan tarifleri
  4. Veganların yiyebileceği besinler
  5. 10 vegan yaz tatlısı

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu
Sushi Yerken Bilmeniz Gereken En Önemli 6 Kural
Martı Eti Yenir Mi?
Evde Yağ Çözücü Nasıl Yapılır?
Damak Tadının Değişmesinin 7 Gizli Sebebi