Pişi Hamuruna Yumurta Konulur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişi hamuruna yumurta eklemek zorunlu değildir; geleneksel tariflerde genellikle kullanılmaz. Yumurta eklenirse hamur daha yumuşak, kabarık ve lezzetli olur. Tercih tamamen damak tadına ve pişi tarifine bağlıdır.

Yumurtasız pişi daha sade ve hafif olur. Yumurta eklenirse rengi daha altın sarısı ve dokusu daha yumuşak olur. Hangi şekilde yapılacağı kişisel tercihe bağlıdır.

Geleneksel tarifler

Bazı geleneksel pişi tariflerinde sadece un, su, maya ve tuz kullanılır; yumurta eklenmez.

Yumurta eklenirse

Hamura yumurta eklemek, pişiye daha yumuşak ve hafif bir doku kazandırır.

Lezzet farkı

Yumurta, pişiye hafif bir renk ve zenginleşmiş bir tat sağlar.

Esneklik

Yumurta eklenmiş hamur, şekil verirken daha esnek olur ve kabarması kolaylaşır.

Tercih meselesi

Yumurtalı veya yumurtasız; hangi tarifle yapılacağı tamamen damak tadı ve pişirme tarzına bağlıdır.

Şunlara da göz atın:

  1. Kabartma Tozuyla Pişi Yapılır Mı?
  2. Pişi Hamuru Yapmanın 7 Püf Noktası
  3. Mayasız Pişi Sütle Olur Mu?
  4. Pişinin Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
  5. Süt Yoksa Pişi Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?