Kekin İçi Neden Çiğ Kalır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kek yapmak mutfağın en keyifli anlarından biri olabilir ama fırından çıkan kekin ortası çiğ kaldığında tüm emek boşa gidiyor gibi hissedebiliriz. Oysa bu can sıkıcı durumun nedeni genellikle birkaç temel hatadan kaynaklanır. Peki; kekin için neden çiğ kalır? İşte yanıtı.

Fırın ayarlarından kalıp seçimine kadar birçok detay, kekin içinin tam olarak pişmesini etkileyebilir. Peki; kekin içi neden çiğ kalır? İşte merak edilenler!

Fırın Isısının Düşük Olması

Fır��n yeterince sıcak değilse kek yavaş pişer ve içi tam olarak pişmeden dışı kızarır. Bu da içinin hamur kalmasına yol açar.

Fırın Süresinin Kısa Tutulması

Kek tarifte belirtilen süreden önce fırından çıkarılırsa, dışı pişmiş gibi görünse bile içi henüz hamur olabilir.

Malzeme Oranlarının Dengesiz Olması

Özellikle sıvı malzeme (süt, yağ, yumurta) fazla konursa kekin içi yoğun ve nemli olur, bu da pişmesini zorlaştırır.

Kek Kalıbının Yanlış Seçilmesi

Çok derin veya kalın kalıplar kullanıldığında, ısı kekin merkezine ulaşamaz ve iç kısım çiğ kalabilir.

Fırın Kapağının Sık Açılması

Pişme sırasında fırın kapağı sıkça açılırsa ısı düşer, bu da kekin düzgün ve eşit şekilde pişmesini engeller.

Şunlara da göz atın:

  1. Kek Neden Lastik Gibi Olur?
  2. Kekin Güzel Kabarması İçin Ne Yapmalıyım?
  3. Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
  4. Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
  5. Keke 2 Adet Kabartma Tozu Konur Mu?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak